Recepty na cheesecake: připravte si oblíbenou pochoutku 

Cheesecake patří mezi nejoblíbenější pochoutky, které se připravují k narozeninám nebo jen tehdy, kdy se očekává velká návštěva. V případě, že se něco takového chystá nebo se k něčemu takovému schyluje, vyzkoušejte některý z našich receptů a dopřejte si cheesecake, po kterém se budete oblizovat. 

Vanilkový cheesecake s malinami 

Suroviny 

Na korpus: 200 g ovesných sušenek, 80 g másla, máslo na vytření formy 

Na náplň: 500 g měkkého tvarohu, 450 g sýru Philadelphia, 1 lžíce hladké mouky, 160 g moučkového cukru, dřeň z jednoho vanilkového lusku, 1 lžička strouhané citronové kůry, 200 g malin, 3 vejce. moučkový cukr s vanilkou na posypání 

Postup přípravy 

Sušenky rozdrťte, smíchejte s rozpuštěným máslem, vypracujte pevnou směs, rozložte ji do máslem vymazané formy vyložené pečícím papírem, korpus předpečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 12 minut. Tvaroh rozmíchejte se sýrem, přidejte cukr, vanilkovou dřeň, citronovou kůru a nakonec zašlehejte vejce. Náplň rozetřete na korpus, přidejte polovinu omytých malin a pečte při 160 stupních 40 minut, poté vyndejte a nechte vychladnout, dezert ozdobte malinami a posypte moučkovým cukrem s vanilkou. Budete překvapeni, jak úžasná chuťová kompozice vzniká spojením tvarohu, sýra, vanilky a malin, tento cheesecake je prostě neodolatelný.  

Jahodový cheesecake 

Suroviny 

Na korpus: 160 g kokosových sušenek, 70 g másla,, 3 lžíce třtinového cukru, tuk na formu 

Na náplň: 700 g sýra Philadelphia, 180 g moučkového cukru, 2 vejce, 1 chemicky neošetřený citron, 250 g jahod 

Postup přípravy 

Kokosové sušenky podrťte, smíchejte s rozpuštěným máslem a třtinovým cukrem, vypracujte pevnou směs, kterou natlačte do tukem vymazané dortové formy. Takto připravený korpus předpečte v troubě předehřáté na 180 stupňů 5 minut. V míse rozmíchejte sýr s cukrem, citronovou kůrou, postupně vmíchejte vejce, polovinu nakrájených jahod a krém natřete na korpus. Nahoru rozložte kousky jahod, pečte zvolna v troubě předehřáté na 175 stupňů zhruba 40 minut, až povrch zrůžoví, nechte vychladnout a dejte na noc do ledničky.